• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Advies: 'Coalitie van Gemeentebelangen Midden-Drenthe, PvdA, CDA en GroenLinks'

Home / Onze blog
Advies: 'Coalitie van Gemeentebelangen Midden-Drenthe, PvdA, CDA en GroenLinks'

Advies: 'Coalitie van Gemeentebelangen Midden-Drenthe, PvdA, CDA en GroenLinks'

Informateur Erjen Derks adviseert om in Midden-Drenthe een coalitie te vormen van Gemeentebelangen Midden-Drenthe, PvdA, CDA en GroenLinks. Volgens Derks biedt die combinatie de grootste kans om tot een stabiele coalitie te komen. Dat betekent dat een van de winnaars van de verkiezingen, Gemeentebelangen Smilde Beilen Westerbork, buiten de boot lijkt te vallen.
Derks gaat uit van drie wethouders. Eén van de wethouders van de andere drie partijen zou dan ook wethouder namens GroenLinks kunnen worden.
Derks heeft in een aantal gesprekken ook de vorming van een coalitie tussen de grootste drie partijen, Gemeentebelangen Midden-Drenthe, Gemeentebelangen Smilde Beilen Westerbork en de PvdA, onderzocht. Maar hij ziet 'ondanks de positieve houding' van die partijen daar te weinig aanknopingspunten voor.
De informateur geeft ook het advies om voorafgaand aan de coalitieonderhandelingen eerst met alle fracties een raadsprogramma te maken. De raad van Midden-Drenthe praat vanavond over het advies van de informateur.
Verkiezingsuitslag
In Midden-Drenthe kregen de lokale partijen Gemeentebelangen - BBBondgenoot en Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork na de verkiezingen in maart allebei 5 zetels in de gemeenteraad. De PvdA houdt 4 zetels, VVD en CDA hebben beide nog 3 zetels en D66, ChristenUnie en GroenLinks hebben alle drie 1 zetel.

Gedeelde Het