• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Ajax met Onana in gesprek over nieuw contract

Home / Onze blog
Ajax met Onana in gesprek over nieuw contract

Ajax met Onana in gesprek over nieuw contract

Ajax met Onana in gesprek over nieuw contract

Ajax is met Andre Onana in gesprek over een nieuw contract. Dat maakte Erik ten Hag woensdag bekend op zijn persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Lille.

Onana werd begin februari door de UEFA voor een jaar geschorst, vanwege het overtreden van de dopingregels. Bij de doelman werd tijdens een out of competition-controle in oktober het verboden middel Furosemide aangetroffen in zijn urine. Onana verklaarde dat hij dit in zijn lichaam had gekregen omdat hij per ongeluk een voor zijn vrouw voorgeschreven medicijn had genomen.

Ajax gaat de straf aanvechten bij het CAS en hoopt dat Onana eerder weer inzetbaar is. Hoe zijn schorsingsperiode zal worden ingevuld, kon Ten Hag dan ook nog niet zeggen. 'Veel is afhankelijk van wat het CAS gaat beslissen', zei de coach. Hij gaf verder aan dat er wordt gesproken over de 'contractsituatie' van de doelman, die nu nog tot medio 2022 vastligt in Amsterdam.

'De club is met Andre in gesprek', aldus Ten Hag. 'In die hele constructie wordt een plan meegenomen over hoe je dit overbrugt. Alle opties passeren daarbij de revue. Of ik signalen van Andre heb gekregen? Nee, we zijn gewoon met elkaar in gesprek. Over de inhoud daarvan kan ik uiteraard niets kwijt.'

Voorafgaand aan het bekerduel met PSV van 10 februari had directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax al aangegeven dat hij met Onana in gesprek wilde gaan over een nieuw contract. 

Gedeelde Het