• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

'Asielbus' tussen Emmen en Ter Apel komt er

Home / Onze blog
'Asielbus' tussen Emmen en Ter Apel komt er

'Asielbus' tussen Emmen en Ter Apel komt er

Er gaat een pendelbus van het asielzoekerscentrum in Ter Apel naar Station Emmen rijden om asielzoekers op hun plaats van bestemming te brengen. Dat is de uitkomst van een werkbezoek van staatssecretaris Mark Harbers aan de provincie Groningen.
Gerrit Spijksma, algemeen directeur van Qbuzz, laat weten blij te zijn met de toezegging van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, meldt RTV Noord. De 'asielbus' gaat "waarschijnlijk voor een proefperiode van drie maanden tussen het azc en Station Emmen rijden", laat Spijksma weten. Het is nog onduidelijk of de bus ook stopt op tussenliggende haltes.

Slecht gedrag niet belonen
Door het besluit van de staatssecretaris, slaat buslijn 73 - de zogeheten 'agressielijn' - de halte van het azc in Ter Apel voortaan over. 

Spijksma kon nog niet vertellen of de zogenoemde 'Veilige Landers' gratis met deze pendelbus kunnen reizen. "Dat is wel in ons voorstel opgenomen, maar moet nog nader uitgewerkt worden. Er is nog niet tot in detail over gesproken", lichtte hij toe. "We gaan de komende periode gebruiken om met medewerkers van het ministerie en het COA te bespreken hoe we alles precies gaan inrichten."

Staatssecretaris Harbers liet op zijn beurt weten dat slecht gedrag in principe niet beloond mag worden. Daarmee zinspeelt hij erop dat het vervoer niet gratis mag worden.

'Hopelijk binnen een maand'
Met de pilot hoopt Spijksma dat de problemen met agressieve Veilige Landers op lijn 73 tot het verleden behoren. "En we hopen ook dat we met deze invulling een goede mobiliteit bieden voor de mensen van het azc en dat mijn collega's geen last meer hebben van overlast in de bus."

"We hopen dat er weer met de bus door de regio gereisd kan worden op de manier zoals we dat gewend waren", voegt hij eraan toe.

Wanneer de pendelbus voor de eerste keer gaat rijden? "Het liefst morgen al, maar ik ken de realiteit van besluitvormingen", laat Spijksma weten. Hij hoopt dat de eerste rit binnen een maand wordt gereden.

Gedeelde Het