• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

CBS: ruim twee derde Nederlanders wil zich laten vaccineren

Home / Onze blog
CBS: ruim twee derde Nederlanders wil zich laten vaccineren

CBS: ruim twee derde Nederlanders wil zich laten vaccineren

Zo'n twee derde van de Nederlanders wil zich laten vaccineren tegen het coronavirus. 14 procent zegt zich niet te willen vaccineren, 15 procent twijfelt. Verder in dit liveblog: regelmatig krijgen vaccinatiemedewerkers van de GGD te maken met agressie en geweld. De signalen komen uit het hele land.

CBS: ruim twee derde Nederlanders wil zich laten vaccineren

Zo'n twee derde van de Nederlanders wil zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na een onderzoek onder 2000 Nederlanders. 71 procent van de Nederlanders ouder dan 16 jaar wil zich laten vaccineren. 14 procent zegt zich niet te willen vaccineren, 15 procent twijfelt. 
Hoe ouder, hoe groter de kans mensen zich willen laten vaccineren. Zo'n 64 procent van de 16- tot 30-jarigen wil een prik. Bij 75-plussers ligt dit percentage met 81 procent fors hoger. Socioloog Tanja Traag van het CBS denkt dat vaccinatie voor jongeren aan het begin van het jaar, toen het onderzoek plaatsvond, nog 'een ver-van-mijn-bedshow' was. "Het kan zijn dat jongere mensen er gewoon nog niet zo over hadden nagedacht. Waarschijnlijk neemt de bereidheid onder deze groep nu toe."
Hoe hoger het opleidingsniveau, hoe groter de kans dat mensen zich willen laten vaccineren. 77 procent van de mensen met een hbo- of wo-opleiding wil zich laten vaccineren, tegenover respectievelijk 69 en 68 procent van de middelbaar- en laagopgeleiden. Zo'n 62 procent van alle Nederlanders is er van overtuigd dat het vaccin veilig is.


Gedeelde Het