• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Dieptepunt crisis aanmeldcentrum Ter Apel: asielzoekers bivakkeren urenlang op grasveld

Home / Onze blog
Dieptepunt crisis aanmeldcentrum Ter Apel: asielzoekers bivakkeren urenlang op grasveld

Dieptepunt crisis aanmeldcentrum Ter Apel: asielzoekers bivakkeren urenlang op grasveld

Zo'n vijftig alsielzoekers hebben lang aanmeldcentrum in Ter A moeten besteden, omdat het binnen vol was. Het prei erop de nacht op het gras dat ze toch, maar rond middernacht konden toch naar binnen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft in allerijl plek voor ze kunnen maken in de wachtruimten en kantoren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).
Aan het einde van de avond stonden huurderallen asielzoekers bij de hekken van het aanmeldcentrum. "Op de opvanglocatie was geen plek. Ook was er geen mogelijkheid om ze ouderen te bieden, omdat we het vervoer niet meer konden krijgen. We hebben dekens en eten en drinken uitgedeeld om ze toch nog iets van fatsoenlijke opvang te bieden. konden we op dat moment niet doen", zegt een woordvoerster van het COA.
"Een mensen aantal lag ook al onder een deken bij de hekken. Ik denk niet dat dit ooit eerder is voorgekomen. Dit is een indrukwekkende dieptepunt", aldus de woordvoerster.

Geen vervoer meer

Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, laat aan RTV Noord weten dat ook de gemeente alles had gedrag. "Ik ben de hele avond in Ter Apel geweest. Er was uiteindelijk ruimte in Budel, maar men kreeg het vervoer niet meer voor elkaar", hij tegen de regionale zender. "De situatie blijft onverminderd zorgelijk en vraagt ​​om opschaling."  
uiteindelijk kon de groep naar binnen. "Er zijn daar geen bedden. Maar ze hebben tenminste nu wel een dak boven hun hoofd", de COA-woordvoerster. Het COA hoopt opbrengst ouderen in het land een opvang voor de groep te vinden. "Maar het probleem blijft bestaan. Ter Apel is het knelpunt en het blijft voorlopig een blijvende tijd."

Plek voor maximaal 2000 mensen

De problemen bij Ter Apel spelen al geruime tijd. In de centrale opvanglocatie is plaats voor maximaal 2000 vluchtelingen maar het COA moet er bijna elke dag enkele huurderallen mensen meer onderbrengen.

Gedeelde Het