• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Huisarts uit Emmen drie weken naar Krakau om vluchtelingen te helpen

Home / Onze blog
Huisarts uit Emmen drie weken naar Krakau om vluchtelingen te helpen

Huisarts uit Emmen drie weken naar Krakau om vluchtelingen te helpen

Eigenlijk zou huisarts Janette Steendam uit Emmen naar het Griekse Samos reizen om bootvluchtelingen te helpen, maar het plan is gewijzigd. Vluchtelingen helpen gaat ze de weken wel doen, maar nu in het Poolse Krakau. Daar gaat ze medische hulp bieden aan Oekrainers.
Op Samos ze een nieuwe medische missie op te zetten, maar omdat de vergunningen werden nog niet rond waren, werden ze gevraagd om te helpen in Polen. Daar ze niet lang over te denken: "Ik wil graag helpen, dat is ook een van de redenen dat ik dokter ben geworden." En dus gaat de huisarts van huisartsenpraktijk Slaghuis in Bargeres volgende week voor drie weken die kant op.

Lesbos

De ervaringen van Griekenland neemt ze mee, ze vertelt tegen ZO!34 . "Ik ben drie keer op Lesbos geweest", vertelt ze. "Via stichting Bootvluchteling ben ik toen op medische missie geweest." 
Jaren geleden kwam Steendam met vriendin Ina voor het eerst in aanraking komen met helpen op het Griekse eiland. "In de Libelle ik over een Nederlandse stichting die we hebben kunnen helpen en dat hebben we toen heel impulsive gedaan. op een wereldwijde maatschappelijk belang, red.) die daar een toen. Zo kwam ik bij Stichting Bootvluchteling", verteltdam . "Dat plak mij, omdat ik toch wel graag iets medisch wilde doen."
De zorg die wordt regelmatig, is heel variërend, maar ook veel met standaard huisartsenzorg. Steendam: "Acute medische zorg, zoals mensen en kinderen met koorts, maar ook heel veel intensieve en getraumatiseerde mensen. Je levert ook veel acute psychiatrie dus."

Gedeelde Het