• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Mensen uit 1966 kunnen afspraak maken voor coronavaccinatie

Home / Onze blog
Mensen uit 1966 kunnen afspraak maken voor coronavaccinatie

Mensen uit 1966 kunnen afspraak maken voor coronavaccinatie

Mensen uit 1966 kunnen een afspraak maken voor coronavaccinatie. Verder in dit liveblog: de druk op de ziekenhuiszorg als gevolg van Covid-19 blijft hoog, maar lijkt iets af te nemen, meldt de NZa. En na maanden gesloten te zijn geweest mogen de bibliotheken vandaag weer openen.

Zorgautoriteit: druk op ziekenhuizen is nog hoog, maar neemt af

De druk op de ziekenhuiszorg als gevolg van Covid-19 blijft hoog, maar lijkt iets af te nemen, schrijft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een wekelijks rapport. Er zijn iets meer operatiekamers in gebruik vergeleken met vorige week. Daarnaast geven nu 26 ziekenhuizen aan de zogeheten kritiek planbare zorg, zoals kankerbehandelingen, niet volledig volgens planning te kunnen leveren. Vorige week waren dit er 28.

Negen van deze ziekenhuizen kunnen bepaalde vormen van deze zorg niet meer binnen de vereiste zes weken verlenen. Dat zijn er evenveel als vorige week. "Dit wil niet zeggen dat patiënten ook daadwerkelijk gezondheidsschade oplopen. Het kan zijn dat andere zorginstellingen de zorg overnemen", stelt de NZa. Planbare zorg, zoals een knie-, heup- of staaroperatie, wordt in ruim een derde (34 procent) van de ziekenhuizen niet geleverd. Een week eerder was dit nog 38 procent. Een aantal ziekenhuizen levert deze zorg voor een deel en 2 procent van de ziekenhuizen kan de planbare zorg weer volledig leveren.

De Zorgautoriteit wijst erop dat planbare zorg ook door zelfstandige klinieken wordt geleverd. "Patiënten die sneller geholpen willen worden, kunnen zich richten tot hun zorgverzekeraar voor zorgbemiddeling."


Gedeelde Het