• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Nieuw wolfwerend hek geplaatst bij Lhee: 'Niet wachten op problemen'

Home / Onze blog
Nieuw wolfwerend hek geplaatst bij Lhee: 'Niet wachten op problemen'

Nieuw wolfwerend hek geplaatst bij Lhee: 'Niet wachten op problemen'

Geen wolf kan er straks meer langs. De kudde van schaapskooi Achter 't Zaand bij Lhee is met een nieuw wolfwerend raster beschermd tegen aanvallen van de wolf. Op deze plek trapt Natuurmonumenten vandaag haar landelijke campagne af: 'wennen aan de wolf'. Gericht op het scheiden van feiten en fabels in de discussie over het teruggekeerde roofdier.

De afgelopen maanden zijn tientallen schapen het slachtoffer geworden van de wolf. Samenleven met het beschermde dier in ons midden moet desondanks wel kunnen, laat boswachter Tineke Bouwmeester van Natuurmonumenten weten. De juiste feiten en maatregelen moeten daarbij helpen.

Nuance brengen

De discussie over de wolf is opgelaaid na recente aanvallen op schapen in Drenthe. Met aan de ene kant tegenstanders die de wolf willen afschieten, aan de andere kant voorstanders die de wolf willen beschermen. In die discussie ziet Bouwmeester onwaarheden voorbij komen. "Met de nieuwe campagne willen we het debat voeden met een nuchter verhaal en feiten. Een groot deel van de weerstand tegen de wolf is gebaseerd op angst en onwetendheid. We willen graag wat meer nuance brengen in de discussies die op dit moment gevoerd worden."

Acceptatie

Wennen aan de wolf: dat gaat niet zomaar. "Het vraagt wel iets van ons, het vraagt een omslag in ons denken en een acceptatie dat de wolf er is." Bij het wennen horen maatregelen om schapen en andere dieren te beschermen. "We sluiten daarvoor niet onze ogen. Je kan de schapen niet op een dienblaadje aanbieden."

"Na 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Sinds hij wettelijk beschermd is, verspreidt de wolf zich op eigen kracht naar de plekken waar hij ooit leefde. Een aanwinst voor de biodiversiteit in ons land", aldus Bouwmeester.


Gedeelde Het