• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Provinciale Staten akkoord met geld voor Regiodeals

Home / Onze blog
Provinciale Staten akkoord met geld voor Regiodeals

Provinciale Staten akkoord met geld voor Regiodeals

Voor Zuid in Zuidoost-Drenthe wil Het kabinet 20 miljoen beschikbaar Stellen , voor natuurinclusieve landbouw 10. OP ruimte DAT regio DAT geld verdubbelt, werking potjes van 40 20 miljoen Ontstaan. 

Werken, wonen in Welzijn
De provincie Drenthe gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hoogeveen in Hardenberg Willen van Welvaart kisses for you to Gebied versterken je. Daarvoor Nodig Zijn: een for aantrekkelijk vestigingsklimaat Innovatieve Economische Ontwikkelingen, passend onderwijs afgestemd op Economische Structuur, Een Bloeiende vrijetijdseconomie, Goede bereikbaarheid en Een aantrekkend woonklimaat. Verder Zijn toekomstbestendige in bereikbare Zorg-, Onderwijs- in welzijnsvoorzieningen Nodig for the dialog in Toekomstige inwoners.

Klinkt Het houten pen hiel samenvatting, Zo Gaat Het OM nu ingelogd Veel doelen, Niet OM beton projecten. Het Betreft SOMS also grove Plannen sterven are al bedacht van sterven in de pijplijn Zitten. Including Nederlands Tech Zone (Het Oude Vierkant voor Werk)

"Als Het Alleen maar OM Nieuwe projecten Zou Gaan dan wordt-mede Financiering van gemeenten lastiger, willen ZE dan moeten op zoek naar nieuw geld" says gedeputeerde Henk Jumelet. Geld wat betreft niet zo maar hebben liggen, zoals Hoogeveen of Emmen.

Wel meer controle
Provinciale Staten zijn akkoord zet 10 miljoen, concrete partijen in concrete stukken te jaar hebben. Van deal is als volgt: Den Haag geeft 20 miljoen op voorwaarde dat regio het verdubbelt. Van provincie stelt 10 miljoen beschikbaar, de towns in the area of ​​other 10, portion to rato of the aantal inwoners. Volgens Jumelet is er geen signaal dat er geen financieel draagbaar kan zijn.

Noordelijke natuurinclusieve landbouw
Bij de natuurinclusieve landbouw gaat het om dezelfde deal: 10 million uit Den Haag , voorwaarde op DAT Het three Noordelijke provincies bedrag verdubbelen. Drenthe heeft 3,3 miljoen bij.

Het Kan Worden geld gestoken in existing en Nieuwe projecten voor meer Biodiversiteit, diervriendelijker Produceren, for Nieuwe verdienmodellen landbouw als Het Moet verzorger intensief, kringlooplandbouw in Het busje terugdringen uitstoot. Tevreden Volgens Gedeputeerde Jumelet van Landbouw en Natuur meer OM mee te agrariërs Krijgen Om Te Gaan natuurinclusief boeren van Gaan DOEN aan Natuurbeheer jou. In het Vinden van Nieuwe Manieren van Landbouw, zodat er oppas gewasbeschermingsmiddelen Nodig Zijn.

Meer of minder?
Een aantal Statenfracties is kritisch. Niet dat ze het niet te willen stellen, maar de ene partij is bang dat de plannenmakerij te veel een economisch en boerenbelang zal hebben en te weinig het natuurbelang dient. Een andere vreest meer regels voor boeren en certificaten that je de hele transitie niet alleen bij boeren over schutting mag gooien.

Tevreden Volgens van de ChristenUnie in de Partij voor de Dieren Kan van aarde van de laatste elf voedselproductie in consumentengedrag ons Niet meer Dragen. Bestaande projecten voor de natuurinclusieve landbouw te veel belang van de boeren voorop staan. Portharst Thea van de Partij voor de Dieren "Bij Een goede deal Moet van Iedereen winnen Dat is Het nu Niet Het Geval willen richt zich hier Bestaande programma's of projecten sterven Niet are natuurinclusief Genoeg We Zullen Het anders radicaal moeten DOEN ..." Roy Pruisscher van de ChristenUnie sloot going raakt aan en do the responsibility of the consumer.

Niet alleen van boeren
Eline Vedder-Monaster Van het CDA daad st ter Bescherming van boeren Nog een schepje bovenop: ... "Van uitdagingen Zijn fors Emissieloos, kringlooplandbouw We Kunnen Niet van boeren van de Schuld Geven van hoe we blote Produceren Het vraagt Veel schoffelwerk op alle niveau's om ons huidige landbouwsysteem te veranderen. "

VVD'er Johan Moes was ingelogd resoluter "De landbouw intensief Zal moeten Blijven Produceren, we rood worden Het Niet zet kleinschalige projecten In boeren verleiden Moet je Het Niet meer are Ondernemers Dus Regels opleggen ..."

Forum voor Democratie kan conflicten tussen natuurinclusieve landbouw en plannen om het Groningse aardgas af te gaan. FvD-Statenlid Drukker keuzemogelijkheden: keuzes we gaan massaal zonneakkers plaatsen als we nature willen behouden en alle landbouwgrond hard nodig hebben, vraagt ​​hij zich af.

Ook van gemeenteraden in provincies Groningen in Friesland is aanwezig van komende weken over van Regiodeals. Voor de zomer moeten van handtekeningen gezet zijn.

Gedeelde Het