Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Verliezend FC Emmen nu ook kampioen

Home / Onze blog

FC Emmen heeft zich gekroond tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Dick Lukkien verloor van FC Eindhoven, maar zag ook achtervolger FC Volendam onderuitgaan. FC Eindhoven heeft nu de beste papieren in de strijd om de laatste periodetitel. De voorsprong op Almere City bedraagt met nog één wedstrijd te gaan één punt.

FC Emmen liep al binnen twee minuten achter de feiten aan. Jasper Dahlhaus dribbelde vanaf links naar binnen en vond de verre hoek: 1-0. Beide partijen kregen hierna voldoende mogelijkheden om te scoren. In de tweede helft nam FC Emmen het initiatief en dat leverde kansen op voor onder meer Lorenzo Burnet, Reda Kharchouch, Rui Mendes en Jari Vlak. Het lukte de koploper echter niet om te scoren, maar daar zal het kampioensfeest ongetwijfeld niet minder goed om worden gevierd.

FC Volendam koesterde nog een klein sprankje hoop op de titel in de Keuken Kampioen Divisie, maar die vervloog vrijdag in Dordrecht. Mauro Savastano brak de score open en Stijn Meijer verdubbelde de marge. Vanaf de strafschopstip deed Robert Mühren voor rust wat terug, maar via Pascu liep Dordrecht uit naar 3-1. Volendam kreeg in de tweede helft kansen genoeg om het weer spannend te maken; zo raakte Daryl van Mieghem met een poging van afstand de lat. Via Francesco Antonucci werd het inderdaad nog 3-2, maar daar bleef het bij.

Almere kon eventueel al de periodetitel winnen, maar dan moest er gewonnen worden van ADO Den Haag en moesten Roda JC en FC Eindhoven verliezen. Almere ging echter zelf al onderuit. Met zijn dertigste van het seizoen maakte Thomas Verheydt na 69 minuten het verschil. Hij kopte raak na een voorzet van Boy Kemper. In de eerste helft werden er niet veel grote kansen gecreerd. Na de pauze kwam het grootste gevaar van Almere, maar doelman Hugo Wentges redde. Dankzij Verheydt bleven de punten dus in het Cars Jeans Stadion.

Roda was in de eerste helft de bovenliggende partij en voetbalde drie goede kansen bij elkaar. Bryan Limbombe kreeg twee prima mogelijkheden en de andere was voor Xian Emmers. In de tweede helft deelde zowel FC Den Bosch als Roda enkele speldenprikken uit, maar gescoord leek er niet te worden in De Vliert. Toch pakte FC Den Bosch nog de volle buit, dankzij een late treffer van Soufyan Ahannach.

VVV-Venlo had in de eerste helft al de nodige mogelijkheden gekregen, maar scoorde toen niet. Twee minuten na rust was het wel raak: Joeri Schroijen was het eindstation van een fraaie aanval en rondde af. Nick Venema was later dicht bij de 2-0, maar de spits trof de kruising. Na 73 minuten was het alsnog raak: Sven Braken kopte raak na een voorzet van Simon Janssen. Couhaib Driouech maakte het hierna weer spannend met de aansluitingstreffer en dankzij Marouan Azarkan werd het nog 2-2.

Zonder Mohamed Ihattaren (de aanvallende middenvelder zit waarschijnlijk bij de selectie van Ajax 1) ging Jong Ajax onderuit in Maastricht. Mitchy Ntelo kroonde zich zes minuten voor rust tot de matchwinner door de 1-0 binnen te knallen. De beste Ajax-kans in de eerste helft was voor Christian Rasmussen, die naast schoot. Zeker in het begin van de tweede helft regende het kansen, aan beide zijden, maar gescoord werd er niet meer in De Geusselt.

NAC Breda had de schaapjes voor rust al op het droge. Vanaf elf meter opende Welat Cagro de score en Boris van Schuppen verdubbelde even later de marge. Het duurde even voordat NAC ook in de tweede helft tot scoren kwam. Onder anderen Odysseus Velanas kreeg een goede kans; hij raakte de paal. Na 89 minuten viel de 3-0 alsnog: Velanas ontving de bal van Van Schuppen, kapte de doelman uit en rondde keurig af.

De Graafschap kende een uitstekende start op een sfeervolle Vijverberg en kwam dankzij Sam Hendriks op voorsprong. De spits veranderde een schot van Jari Schuurman van richting: 1-0. Na een uur kwam Jong PSV echter langszij dankzij Johan Bakayoko. De Graafschap ging hierna op jacht naar de 2-1, maar verder dan een schot tegen de paal van Jasper van Heertum kwam men niet. De Graafschap lijkt deelname aan de play-offs te moeten vergeten.