• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Alle seks tegen de wil van de ander binnenkort strafbaar

Home / Onze blog
Alle seks tegen de wil van de ander binnenkort strafbaar

Alle seks tegen de wil van de ander binnenkort strafbaar

Alle seks met iemand die dat niet wil, wordt strafbaar. Dat komt in een wetsvoorstel te staan ​​dat minister Grapperhaus vandaag aankondigt.

Als weet dat van ander seks niet wil, maar ook als ik dat had kunenen weten, komt strafbaarheid in beeld. Bij twijfel heb ik de plicht te vragen van ander het wel aangename vindt wat er germaal gebeurt.

Zaken als verkrachting en aanranding zijn al langer strafbaar, maar die zijn soms moeilijk te bewijzen. Dat is het geval van het slachtoffer uit angst verstijft en zich niet kan uiten van verzetten.

Als er een oplossing komt van de minister van seksuele gedragingen in wet, zal niet dwang maar seks tegen van het criterium worden. Daardoor Hoeft Niet Het Openbaar Ministerie veranderen u bewijzen DAT Zich has Het Slachtoffer Zich Niet aan verzet van Seksuele van Handelingen Kon onttrekken. Wel moet uit verschillen gelukkig dat seks inging tegen from wil van het slachtoffer.


In Zweden zullen mensen  sinds een jaar  altijd vertrouwd zijn. Ook een nieuwe Spaanse wet heeft die strekking; seks zonder expliciete toestemming wordt voortaan gezien als verkrachting.  

Dat gaat Grapperhaus te ver, maar diegene die seks initieert, krijgt wel een grotere verantwoordelijkheid. Het is strafbaar als ik seks heb met iemand van wie ik weet dat hij of zij niet wil. Maar ook als ik had weten dat van ander niet wil.

Het kabinet wil rolteveranderen door de veranderende opvattingen over het gesloten gedrag. "Gedrag dat in samenleving sterker is dan voorheen, maar waarvoor de strafrechtelijke bescherming op onderdelen tekortschiet."

Daarom is ook seksuele intimidatie strafbaar, zowel online als op straat. "Het is niet normaal om vrouwen van de straat te betasten om te vernederen van te kwetsen." Mensen moeten zich veilig voelen en ongeheistbaar kunnen zijn, vindt Grapperhaus.

De voorstellen zijn in lijn met het verdrag van Istanbul uit 2016. Daarin staat dat seks zonder wederzijds goedvinden strafbaar moet. Gesteld.

Van wint maanden gaat Grapperhaus onderzoeken hoe de nieuwe wetten het best uitgevoerd kunnen worden en wat dat betekent. Waarschijnlijk dienst aan het definitieve eindejaarsjaar van begin volgend jaar in.

Gedeelde Het