• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

TT Kermis krijgt meer ruimte en kruipt naar centrum Assen

Home / Onze blog
TT Kermis krijgt meer ruimte en kruipt naar centrum Assen

TT Kermis krijgt meer ruimte en kruipt naar centrum Assen

De kermis op het TT Festival in Assen krijgt de komende editie meer ruimte in de stad. De verplaatsing richting de Rolderstraat moet zorgen voor een betere verbinding met de rest van het festival.
Dat maakte festivaldirecteur Jan Gerbrand Krol bekend tijdens een bewonersavond in Hotel de Jonge. De eerste ooit, maar - zo beloofde Krol - zeker niet de laatste keer dat omwonenden betrokken worden.

Brommersprint en silent disco

Andere nieuwtjes: langs de Vaart komt een brommersprintrace, het reuzenrad keert terug en de TT City Run wordt opnieuw de opening van het festival.
Nieuwe elementen van vorig jaar, zoals de bungeejump, openingstocht en de silent disco, krijgen ook weer een plekje. De prikkelarme middag op de kermis is een blijvertje.
Door de hele binnenstad komen acht muziekpodia. Op de line-up van artiesten moet iedereen nog even wachten. "Daar zijn we nog erg druk mee bezig", vertelt Krol.

Kermis in de Rolderstraat

De kermis wordt verlengd tot aan het kruispunt van de Rolderstraat, Jan Fabriciusstraat en de Javastraat. Daar komen tijdens het festival foodtrucks en een grote kermisattractie te staan.
De in- en uitgang van de kermis verhuist van het Abel Tasmanplein naar de Javastraat. Zo ontstaat er volgens Krol een bredere doorgang voor kermisbezoekers en -verlaters.

'Was een trechter'

Dat kan op goedkeuring rekenen van een aantal bewoners. Zij wijzen op een vechtpartij die tijdens de vorige editie op een van de dagen ontstond vlak bij de entree van de kermis.
"Het was best beangstigend, want je kon geen kant op", vertelt een van de bewoners. "De ingang was als een trechter, waardoor het veel te druk werd."

Kritische vragen

De tien bewoners van het centrum die waren komen opdagen, vuurden behoorlijk wat kritische vragen af op de festivaldirecteur. Vooral over veiligheid, geluidsoverlast en wildplassen.
Een bewoner van de Doevenkamp wil graag weten of het populaire dancepodium dat ieder jaar achter het stadhuis verrijst, niet eens op een andere plek kan worden geplaatst.

'Mensen ontvluchten hun huis'

"Je trilt gewoon je bed uit. Veel mensen ontvluchten hun huis tijdens het festival", meent de omwonende. Hij oppert om het podium te verhuizen naar de Havenkade.
Dat wordt lastig, vertelt de festivaldirecteur. "Bezoekers moeten dan een drukke weg over, een van de belangrijkste wegen voor de hulpdiensten. Dat wil je gewoon niet", zegt Krol.
De festivaldirecteur en de bewoners vinden elkaar beter in het voorkomen van wildplassen. Meer toiletten voor vrouwen en wc-units langs de wegen die de stad uit gaan, lijken haalbaar.

Historische toertocht

Ook kwamen er al wat ideeën op tafel voor de editie van 2025. Dan bestaat de TT-race honderd jaar en viert het festival z'n vijftigjarig bestaan.
Meer eetstandjes van gewone Assenaren in de stad, het grootste reuzenrad van Europa naar Assen halen en - de populairste suggestie - een historische TT in het centrum.
"Ja, dat hoor ik vaker", lacht festivaldirecteur Krol. "Hoe mooi zou het zijn als we de oude motoren in 2025 weer door Assen kunnen laten rijden."

Gedeelde Het