• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

DIASPORA DRENTHE

Home / Over DIASPORA DRENTHE

WELKOM STICHTING DIASPORA Drenthe &NETWORK INTRODUCTIE DIENEN EN NIET TE GEBRUIKEN

Veel verenigingen uit Afrikaanse landen Werken in Nederland voor ontwikkelingshulp van hun land van herkomstverkruimelde en ingesloten in solidariteit binnen de gemeenschap geïsoleerde, deze verenigingen negeren elkaar. Tegelijkertijd zijn ze meestal genegeerd en blijven weg van ontwikkelingswerken door voor acteurs internationale solidariteit. Forum voor overleg coördinatie en uitwisseling van ervaringen kennis van zaken,” DIASPORA” probeert deze situatie te verhelpen.

Stichting Diaspora Drenthe &Network

Maken al lang deel uit van de Drenthe (EMMEN) gemeenschap. Het valt niet mee om de weg te vinden in de Nederlandse samenleving. Hoe vind je woonruimte? Hoe werkt de gezondheidszorg? Hoe kom je aan werk of een opleiding? Kortom; hoe integreer je? STICHTING DIASPORA Drenthe &NETWORK is sinds 01-01-2014 een vraagbaak en wegwijzer.

Voorop staat het verbeteren van de maatschappelijke positie. Dat is hard nodig, te veel Diaspora leven in de marge van de samenleving. Daarnaast proberen we de Diaspora taal en cultuur levend te houden. Belangrijk zijn ook de contacten met andere organisaties om over en weer begrip te kweken. Bovendien geven we hulp aan mensen in Afrika. Hoe doen wij dit? Voorop staat hulp en advies bij het verwerven van een plekje in Nederland. Dat is geen eenrichtingsverkeer naar Diaspora. Ook geven we voorlichting aan allerlei organisaties en instanties.We organiseren ontmoetingsmogelijkheden. Sport, maar ook de cursussen taal en cultuur lenen zich hier erg goed voor. Geld en goederen inzamelen voor Diaspora is hard nodig. De mensen daar rekenen op ons.