• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

MIJN VERHAAL

Home / mijn verhaal

MIJN VERHAAL

Om kandidaten voor Diaspora Drenthe & Networks te vinden, het Stichting afhankelijk van organisaties die (in)direct contact hebben met de doelgroep. Het gaat hierbij om Stichting die actief zijn in de begeleiding van en hulpverlening aan vluchtelingen en allochtonen. Deze organisaties werken veelal met betrokken vrijwilligers die rechtstreeks contact hebben met potentiële kandidaten. Het gaan om taalcoaches, begeleiders bij het inburgeringtraject of huisbegeleiders die vluchtelingen helpen als zij zich in een gemeente vestigen.

De vrijwilligers zijn als geen ander in staat hun cliënten te motiveren om te gaan sporten of om als vrijwilliger bij een sportvereniging actief te worden.Vrijwilligers leveren daarmee een grote meerwaarde om de doelstellingen van het Stichting te realiseren.Maar ook mensen die in hoofde van hun beroep contact hebben met vluchtelingen en allochtonen, kunnen cliënten actief motiveren en hen er op wijzen dat sport kansen biedt bij de ontwikkeling van hun taal en de opbouw van een sociaal netwerk.Voor het Stichting Diaspora Drenthe & Networks leverde het een absolute meerwaarde op om mensen uit de doelgroep als vrijwilliger bij het Stichting te betrekken. Zij kennen de mensen waarom het gaat, hebben een direct contact en zijn vanuit hun eigen culturele kaders en ervaringen met integratie in de Nederlandse samenleving beter in staat kandidaten te motiveren en zich actief binnen de sport te presenteren

BOUBACAR DIALLO IK BEN EEN VAN HEN.

Door de asielprocedure gedwongen trok ik jarenlang langs verschillende opvanglocaties, tot in 2002 als vluchteling in Nederland gekomen en in Emmen kon vestigen. Boubacar houdt van sport en ik legde mijn basis als voetballer bij Germanicus in Coevorden. Zelf wil Boubacar het hoogste uit zijn carrière als voetballer halen en dit combineren met een studie. Dat lukte aardig. Mijn prestaties trokken de aandacht van enkele profclubs, maar een hardnekkige aandoening van reuma (fibromyalgie/artritis) gooit roet in het eten. Reuma laat ook mijn droom automonteur te worden in rook opgaan.Uiteindelijk kiest Boubacar voor de opleiding Zakelijke dienstverlening. Deze moet mij helpen een baan en een plaats in de Nederlandse samenleving te verwerven. Als ik ongevraagd mijn Curriculum Vitae aan Vluchtelingenwerk opstuurt, krijg ik hier een parttime baan bij de afdeling Emmen en ik doe heel veel vrijwilligers werk bij de Cliëntenraad UWV Groningen en ik ben van beroep Administratief Medewerker, Boekhouder Beëindigd Tolk: Frans-Susu-Pular, Sociaal Juridische Dienstverlening Hulpverlener. Boubacar hoort op zijn werk van Diaspora Drenthe & Networks en meldt zich aan als oprichter Diaspora Drenthe & Networks een ook als vrijwilliger op 01-01-2014. Zo wil ik helpen voorkomen dat vluchtelingen in een isolement terecht komen. Voor mensen die al in een isolement zitten ziet hij het als een kans hier uit te komen.Boubacar ziet in zijn eigen omgeving en in con-tacten met cliënten vluchtelingen die een verplichte inburgeringcursus volgen, maar verder geïsoleerd zijn.

Dat is het onstaan van de Stichting Diasporadrenthe