• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

BBB trekt kiezers weg uit alle partijen

Home / Onze blog
BBB trekt kiezers weg uit alle partijen

BBB trekt kiezers weg uit alle partijen

De BoerBurgerBeweging heeft volgens peilingen kans om de grootste partij in Drenthe te worden. Uit de laatste peiling van Ipsos en EenVandaag zou de partij met negen zetels de Drentse politiek kunnen binnenkomen.
De partij pakt vooral stemmen af van de rechtse hoek, zo blijkt uit een analyse van het Kieskompas. Ongeveer een derde van de mensen die CDA, VVD, JA21 en PVV hebben gestemd tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van twee jaar geleden, zegt volgende week op BBB te gaan stemmen. Daarnaast zegt ook een kwart van de stemmers die in 2021 op Forum voor Democratie stemde, op 15 maart op BBB te gaan stemmen.
Toch is het niet alleen uit rechtse hoek waar de BBB-stemmers vandaan komen. Drie op de tien stemmers op de SP lijkt ook de overstap te maken naar de BoerBurgerBeweging.
Inmiddels is het Kieskompas door 20.000 Drenten ingevuld. Aan de hand van dertig stellingen die betrekking hebben op Drenthe kunnen kiezers erachter komen welke partij het dichtst bij hun eigen standpunten in de buurt komt.

Kiezers D66 en VVD lopen weg

Uit gegevens van het Kieskompas blijkt dat weinig Drenten die voor de Tweede Kamer op VVD en D66 hebben gestemd, nu ook voor die partij gaan stemmen. Nog geen twee op de tien is van plan om wederom op die partij te stemmen. Ruim een derde van de VVD- en D66-stemmers weet nog niet op welke partij ze gaat stemmen.
GroenLinks en Partij voor de Dieren lijken juist de meeste stemmers te behouden. De helft van de Drenten die twee jaar geleden GroenLinks stemde, zegt dat nu ook weer te doen. Voor de Partij voor de Dieren gaat het om meer dan de helft. Deze twee partijen hebben het kleinste aandeel van kiezers die naar de BBB gaan.

Gedeelde Het