• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Oversteken in Assen? Eerst wachten tot Bartje groen licht geeft

Home / Onze blog
Oversteken in Assen? Eerst wachten tot Bartje groen licht geeft

Oversteken in Assen? Eerst wachten tot Bartje groen licht geeft

Bartje kennen we vooral van de tv-serie uit de jaren 70 en als bronskleurig herkenningspunt achter het Drents Museum. Maar wie vanaf dit weekend de oversteek waagt op het kruispunt van de Rolderstraat, Jan Fabricusstraat en de Javastraat, krijgt een nieuwe Bartje te zien. Een die groen of rood kleurt.
Vanaf zaterdag wordt een voetgangerslicht op de Asser oversteekplaats voorzien van de Bartje-lichten. De geanonimiseerde voetganger maakt dan plaats voor het Drentse tv-icoon, dat landelijke bekendheid verwierf door zijn uitspraak 'Ik bid nie veur brune bonen!'

Stadsmarketing

Het idee voor het Bartje-stoplicht, dat op termijn nog op twee splitsingen komt te staan, is bedacht door raadslid Cindy Vorselman (PvdA). Volgens haar timmert de provinciehoofdstad al aan de weg op het gebied van stadsmarketing, maar kan het eerste Bartje-stoplicht die ontwikkeling een extra impuls geven.
Vorselman trok verantwoordelijk wethouder Bert Jan ten Oever aan de mouw, die het plan concreter maakte met als resultaat het eerste Bartje-verkeerslicht dat op zaterdag 2 september voor het eerst zijn rode en groene licht zal laten schijnen. Die datum is niet toevallig gekozen, want het onverschrokken en goedgebekte jochie is dan jarig.

Met de gedachten bij Bartje

"Wie aan Assen denkt, denkt ook aan Bartje", jubelt Ten Oever. "Om dit nu ook al wandelend door de stad in een aantal verkeerslichten terug te zien, maakt dat onze inwoners en bezoekers aan Assen hier letterlijk even stil bij kunnen staan."
Het eerste Bartje-verkeerslicht wordt zaterdag onthuld om 11.00 uur, waarna de verjaardag van de boek- en tv-persoonlijkheid verdergaat in het centrum van Assen. Het Koopmansplein wordt traditioneel omgetoverd tot een feestelijke stadsvloer met voor kinderen verschillende oud-Hollandse spelletjes.
Op termijn komen er twee Bartje-lichten bij op nog twee Asser kruispunten. Het gaat om de overgang Groningerstraat - Kanaal - Jan Fabricusstraat en die van Kanaal - Nobellaan met de Weiersstraat.

Gedeelde Het