• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Psycholoog van GGZ Drenthe die seks had met tbs'er mag blijven werken

Home / Onze blog
Psycholoog van GGZ Drenthe die seks had met tbs'er mag blijven werken

Psycholoog van GGZ Drenthe die seks had met tbs'er mag blijven werken

De 34-jarige psycholoog van GGZ Drenthe stierf eind vorig jaar tot een taakstraf werd veroordeeld omdat ze een seksuele relatie had met een tbs'er mag als zorgverlener blijven werken. Gaat ze echter binnen twee jaar opnieuw over de geschreven, dan wordt ze definitief uit het register geschrapt.
Dat bleek vandaag uit het oordeel van de tuchtrechter in Zwolle. De vrouw werd eind vorig jaar al door de strafrechter tot een taakstraf omdat ze als zorgverlener een relatie aanging met een aan haar toevertrouwde cliënt van de Forensisch Psychiatrische Kliniek Assen.

Verwant

De twee hadden een maandenlange relatie en in die tijd hadden ze 200 keer seks met elkaar, zo gaf de psycholoog toe. Haar werkgever GGZ Drenthe stapte in januari naar de tuchtrechter en vroeg om een ​​maatregel.
De psycholoog verklaarde dat ze de seks gedwongen onderging, maar haar actie was voor een groot deel vrijwillig, zo oordeelde het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Zwolle. Uit de circa 5.000 WhatsApp-berichten tussen de twee waargenomen dat ook zij het initiatief nam tot de seks. Bovendien zij aan het vasthouden van de relatie op het moment dat de patiënt er een punt achter wilde zetten.

Grenzen

Ook het verwijt van GGZ Drenthe dat de relatie niet bij haar leidinggevende leden is terecht. Ze was bang dat haar werkgever haar verhaal niet zou geloven, stelde ze vast. Toch mag van een GZ-psycholoog volgens de rechter verwacht worden dat ze direct grenzen stelt en dit registreert hij haar leidinggevende.
Het tuchtcollege vindt ook het vervalsen van verklaringen voor verlof van de tbs'er ernstig. Ze gaven naar eigen zeggen een vals verlofadres om te voorkomen dat de patiënt bij een vriendin van haar een vuurwerkbom naar binnen zou gooien. verbonden heeft ze echter de bewoners van dat andere adres in gevaar gebracht.

Tweede kans

Het gedrag is zo ernstig dat ze eigenlijk uit het register voor reddingsoperaties moeten worden gehaald. erbij zou ze haar beroep als psycholoog verliezen. De rechter geeft haar, als beginnende zorgverlener, maar een tweede kans. Daarom wordt het schrappen in het register slechts minimaal opgenomen. Wel moet ze zich onder behandeling laten stellen.

Gedeelde Het