• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

PvdA Hoogeveen wil theaterstuk Boer Koekoek toegankelijker maken

Home / Onze blog
PvdA Hoogeveen wil theaterstuk Boer Koekoek toegankelijker maken

PvdA Hoogeveen wil theaterstuk Boer Koekoek toegankelijker maken

De PvdA in de gemeente Hoogeveen wil dat het muziektheaterspektakel Boer Koekoek voor een groter publiek toegankelijker wordt. De lokale partij roept het college van burgemeester en wethouders op om met de producenten te kijken naar mogelijkheden, zodat ook scholieren en inwoners met een kleine beurs de voorstelling kunnen bezoeken. De prijs voor een ticket ligt nu op 65 euro per stuk,
Van half juli tot eind augustus is het theaterstuk deze zomer te zien in een loods in Hollandscheveld. Daarin wordt een link gelegd tussen de recente boerenprotesten en de boerenopstand van 1963 in Hollandscheveld. Die opstand leidde tot de opkomst van de politicus boer Koekoek.
"Omdat de voorstellingen bijna allemaal in de zomervakantie te zien zijn, vinden we het belangrijk dat er extra aandacht is voor de scholen en hun leerlingen. Een andere groep waar we aandacht voor vragen, zijn de inwoners met een kleine beurs. Gezinnen die bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen, maar voor wie zo'n uitje naar een voorstelling iets heel moois kan zijn", laat PvdA-raadslid Saskia Manusama weten.

Minder subsidie

Producent Wolter Lommerde laat in een reactie weten dat hij geen andere keuze heeft. "De provincie Drenthe heeft ons minder subsidie gegeven voor dit toneelstuk. Daarnaast zijn de kosten voor personeel en materialen een stuk hoger dan voorheen. Bovendien hebben een aantal particuliere fondsen afgezien van ondersteuning omdat ze het onderwerp te controversieel vinden. Daarom liggen de prijzen hoger."
Toch laat Lommerde ook weten dat hij nog in gesprek is met de gemeente Hoogeveen over de toegankelijkheid van het muziektheaterspektakel, zodat ook scholieren en mensen met een kleine beurs het theaterspektakel mogelijk kunnen bezoeken.

Gedeelde Het