• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

VAM-berg na zes weken weer open: 'Hier zijn we, geweldig!'

Home / Onze blog
VAM-berg na zes weken weer open: 'Hier zijn we, geweldig!'

VAM-berg na zes weken weer open: 'Hier zijn we, geweldig!'

De VAM-berg in Wijster is vanaf vanmiddag tijdelijk weer open voor recreanten. De werkzaamheden aan het fietsparcours op het oude gedeelte zijn dan afgerond.
Volgens Dennis Schomaker van de provincie konden die alleen in de zomer plaatsvinden. "Er is onder andere nieuw asfalt aangebracht op een aantal plekken, wat grindbakken zijn vervangen; op een aantal plekken moest gewoon gewerkt worden. Het is niet veilig om in een werksituatie te fietsen dus daarom moest-ie een tijdje dicht."

Heuvel weer drukbezocht

De VAM-berg is zes weken dicht geweest voor het onderhoud. Het is vanmiddag gelijk druk op de flanken van de heuvels. Wielrenners, mountainbikers en wandelaars stonden al voor de hekken te wachten tot ze weer hun weg omhoog weer mochten zoeken.

Wachten wordt beloond

"We hebben er zeker op gewacht ja", bevestigt de mountainbiker die als eerste op de top staat. "Je hebt natuurlijk mooi gebied hieromheen om te fietsen, maar het klimmen kun je hier prima doen. Daar moesten we wel op wachten."
Een groep wielrenners uit Den Haag en Zoetermeer heeft het fietsweekendje in Drenthe nog met een dagje opgerekt om toch de VAM-berg op te fietsen. "We hoorden dat er werkzaamheden waren aan de VAM-berg. Helaas. Maar we hebben mooie tochten gemaakt en toch geprobeerd om naar de VAM-berg te rijden, zo ook vanmorgen. We hoorden van een meneer van de provincie dat om 13:00 uur de hekken weggingen, dus we waren even koffie drinken en hier zijn we. Geweldig!"

VAM-berg gaat even dicht, maar wordt hoger

Tot en met zondag 10 september kunnen recreanten weer fietsend en wandelend omhoog op het oude parcours. Daarna gaat de berg weer dicht vanwege de opbouw voor het EK wielrennen, dat van 20 tot en met 24 september in Drenthe wordt verreden.
De VAM-berg heeft daarin een belangrijke rol, weet Schomaker. "De vrijdag, zaterdag en zondag finishen de wegwedstrijden op de VAM-berg. Er is een omloop van 15 kilometer rondom de VAM-berg, daar komen ze meerdere keren langs."
Dit jaar kan er nog niet vrij worden gefietst op het nieuwe deel, het 'Dak van Drenthe'. Wel is er een toertocht op 17 september die eenmalig over het nieuwe fietspad gaat. Na het EK gaat de VAM-berg weer open, maar het nieuwe deel wordt pas in het voorjaar opgeleverd.

Gedeelde Het