• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Veenvaart stevent af op tienjarig bestaan: 'Vaarweg heeft veel goeds gebracht'

Home / Onze blog
Veenvaart stevent af op tienjarig bestaan: 'Vaarweg heeft veel goeds gebracht'

Veenvaart stevent af op tienjarig bestaan: 'Vaarweg heeft veel goeds gebracht'

Nog even en de Veenvaart, de waterweg tussen Nieuw-Amsterdam en Ter Apel, mag tien kaarsjes uitblazen. Een mijlpaal waarbij een jubileum wel op zijn plaats is, meent de Veenvaartcoöperatie, verantwoordelijk voor de promotie van de in 2013 gegraven vaarweg.
Komend najaar gaat de coöperatie de boer op naar de acht aan het water grenzende dorpen met als inzet een feestelijk programma. De Veenvaart heeft Zuidoost-Drenthe als vaarregio op de kaart gezet, meent de coöperatie. Maar het is wel zaak om het promotionele vuurtje brandende te houden.
Met een brede glimlach genieten voorzitter Stoffel Appeldorn en medebestuurders Gerrit Vos en Henk Tabak van de Veenvaartcoöperatie van het groen en het veenland dat langs hen heen trekt. Het drietal geniet met een kopje koffie op de 'Johannes Veldkamp, een uit 1907 stammende snikke, dat kalmpjes over het loom klotsende water van de Veenvaart glijdt.
"Dit is toch prachtig", verzucht Appeldorn. "Het is hier zo mooi en zo rustig." In de ogen van de drie is de Veenvaart als een rijgdraad dat acht dorpen (Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Erica, Klazienaveen, Oranjedorp, Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen-Noord, Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum) met elkaar verbindt.

Economische impuls

De Veenvaart wordt naast onder meer Wildlands en het Bargerveen gepresenteerd als een van de toeristische parels van Zuidoost-Drenthe. Sinds de komst is een 'rondje Drenthe' mogelijk en zorgt het voor een directe aansluiting op Duits vaarwater. Minstens zo belangrijk is dat de vaart zorgt voor een economische impuls in het gebied.

Gedeelde Het