• Home|
  • Diaposra drenthe|
  • Doelen|
  • Contact met ons op

Bel ons nu 06 86149324

Email ons diasporadrenthe@hotmail.com

Wat vind jij: De opbrengst van extra gaswinning moet naar Groningen en Drenthe gaan

Home / Onze blog
Wat vind jij: De opbrengst van extra gaswinning moet naar Groningen en Drenthe gaan

Wat vind jij: De opbrengst van extra gaswinning moet naar Groningen en Drenthe gaan

Het besluit om meer gas te halen uit het Groningenveld moet teruggedraaid worden, vinden Provinciale Staten van Groningen. Als dat niet gebeurt, moet de opbrengst van dei extra gaswinning terugvloeien naar de Groningers in het aardbevingsgebied. Daarvoor is gisteren een voorstel ingediend in de Groningse politiek.

Ook de burgemeesters van Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo roepen op tot actie. Zij hebben een brief ondertekend die burgemeesters uit het Groningse aardbevingsgebied naar Den Haag hebben gestuurd. In die brief eisen de Groningse burgemeesters concessies van het nieuwe kabinet, vanwege de extra gaswinning.

Burgemeesters Anno Wietze Hiemstra van Aa en Hunze, Marcel Thijssen van Tynaarlo en Klaas Smid van Noordenveld én gedeputeerde Stelpstra van de provincie willen dat ook Noord-Drenthe er van meeprofiteert. Dat hebben zij in een eigen brief aan staatsecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw laten weten. In de brief schrijven de Drentse bestuurders de plannen voor het opschroeven van de gaswinning ook de inwoners van Noord-Drenthe raken. "Ook zij ondervinden problemen en schade, als gevolg van de gaswinning uit het Groningenveld."

Wat vind jij?

Moet de opbrengst van de extra gaswinning uit Groningen naar Groningen en Drenthe gaan?

Uit Groningen is waarschijnlijk extra gas nodig (Rechten: ANP/ Hollandse Hoogte/ Sabine Joosten)

Gedeelde Het